Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Е.ОН спира тока за час
Автор: Екип Varna24.bg 12:59 / 26.03.2010Коментари ()1811
© Varna24.bg
Е.ОН България ще се включи в международната инициатива „Часът на Земята", който ще се проведе на 27 март (събота). В 20.30 ч., българско време, за един час, се очаква над 1 милиард души в над 110 страни да изгасят осветлението в домовете си, като призив към управляващите по света да вземат мерки срещу промените в климата. Организатор на събитието е международната природозащитна организация "Световен фонд за дивата природа" (World Wide Fund).

Е.ОН България ще се включи в инициативата като угаси своите рекламните светлинни табла на сградите на компанията, изразявайки по този начин подкрепата си за отговорно и ефективно потребление на електроенергията.

В периода от 27 март - часът на Земята до 22 април - денят на Земята Е.ОН България ще стартира още една инициатива, свързана с отговорното потребление на електроенергията - конкурса „Изгаси светлината - съхрани Земята!".

Енергийната ефективност е една от водещите цели на компанията и отговорност на цялото общество. Именно в тази връзка, първата инициатива на Е.ОН България за 2010г. е свързана с Часа на Земята и Световния ден на Земята, който от всяка година се чества 22 април.

Всеки може да участва в конкурса на компанията, като изпрати интересен и полезен съвет за спестяване на електроенергия „У дома", а за децата на възраст от 7 до 12г. - есе или рисунка на тема „Как моето семейство спестява електроенергия". Имената на печелившите ще бъдат изтеглени в присъствието на нотариус на 26.04.2010 г. и ще бъдат публикувани на интернет страницата на дружеството. Стоте най-полезни и уникални съвета ще получат комплект от 3 енергоспестявящи крушки, а за 20 от най-интересните есета и рисунки Е.ОН България е подготвила специални изненади.


Желаещите да участват в конкурса на компанията трябва да изпратят своите предложения, есета или рисунки с трите си имена, адрес и телефон чрез един от посочените канали :
- info@eon-bulgaria.com
- адрес Варна 9009, Бизнес парк - сграда 6, Маркетинг
- в Центровете за обслужване на клиенти на Е.ОН България

Допълнителна любопитна информация:

• През 2010г. Е.ОН празнува своя 5-ти рожден ден в България. Като международна компания с богат опит и силна ориентация към своите клиенти, дружеството ще раздаде в различни инициатива 5000 енергоспестяващи крушки.
• Е.ОН България реализира две мащабни кампании за насърчаване на енергийната ефективност. През 2008 г. компанията организира, съвместно с Техномаркет, Домо и Джеткредит, кампанията „Е.ОН Енергия +", в рамките на която над 20 000 клиенти на Е.ОН България закупиха с отстъпка електроуреди енергиен клас А/А+. Миналата година бе проведена кампанията „Консумирай ефективно - спестявай прогресивно", съвместна инициатива на Е.ОН България, ЧЕЗ, ЕВН и основните вериги магазини на бяла техника - Техномаркет, Технополис и Домо. По време на кампанията бяха продадени повече от 10 000 броя хладилници от клас А, А+, А++. Очакваният ефект е да бъдат спестени над 1.5 млн. - 2 млн. киловатчаса електроенергия за година.
• Денят на Земята се отбелязва първоначално през 1970 г. в САЩ и Канада, като международен се чества от 1990 г. В България празникът се отбелязва от 1993 г. Целта е да се обединят хората на планетата в защита на околната среда.
• Денят на Земята - 22 април, е най-големия нерелигиозен празник в света отбелязван от над половин милиард души. Всяка година Международната мрежа за Деня на Земята координира действията на повече от 12 000 партньори в 174 държави насочени към опазване на планетата Земя и съхраняване на живота върху нея. Мрежата се стреми да създаде широка гражданска подкрепа за устойчиви и ефективни екологични политики за развитие по целия свят.
• България е една от първите страни, присъединили се към международното отбелязване на Деня на Земята. В Международния организационен комитет за честването на Деня на Земята България е представена от Благовест Сендов. На 22 април 1992 г. президентът на Република България, д-р Желю Желев, подписва клетвата в името на Земята. Над 30 хиляди български деца се подписват под Декларацията за пълномощие за живот на Земята. Декларацията е връчена на Конференцията на ООН за околната среда и развитието, проведена в Рио де Жанейро през юни 1992 г. Оттогава всяка година България участва в отбелязването на Деня на Земята и дава своя принос за по-чиста и здравословна околна среда, за съхраняване на живота.



https://www.varna24.bg/novini/varna/EON-spira-toka-za-chas-151977
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.