Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Потвърдиха ареста на силистренец, обвинен за блудство с непълнолетни
Автор: Екип Varna24.bg 14:26 / 30.03.2010Коментари ()673
© Varna24.bg
Мартин Карамихайлов от Силистра, разследван за блудство с непълнолетни лица и за притежанието на порнографски материали, за които са използвани отново невръстни момчета ще продължава да търпи най-тежката мярка за процесуална принуда „задържане под стража". Днес Апелативният съд във Варна потвърди определение на Окръжния съд в Силистра от 19 март тази година, когато спрямо 27 годишния силистренец е била определена първоначална мярка за неотклонение.

Пресслужбата на съда уточнява, че Мартин е привлечен като обвиняем за три тежки престъпления. Затова, че от ноември 2009-та до януари тази година в Силистра държал, набавил за себе си или придобил чрез компютърна система порнографски материали, за създаването на които са използвани непълнолетни лица. Другите две обвинения са за блудство с две или повече малолетни лица, част от които предварително са привеждани в безпомощно състояние или са били заплашвани. Престъпленията са изключително тежки по своя характер, с висока степен на обществена опасност. Законът предвижда за блудство с две или повече малолетни лица наказание „лишаване от свобода" от 5 до 20 години. При обиска от дома на Карамихайлов служителите на ГД БОП иззели компютърна конфигурация и магнитни носители със стотици порнографски снимки и видеоклипове с малолетни и непълнолетни момчета. Открити били и 6 видеокамери, разположени на различни места в апартамента, газов пистолет, палка и белезници, както и множество снимки на Мартин, сниман гол в различни пози, в това число и с деца, срещу които е насочил пистолет или нож. Разследващите установили, че бившият доброволец от БЧК Силистра е контактувал с десетки непълнолетни и малолетни момчета като прилагал различни прийоми, за да ги покани в дома си. Черпил ги с алкохол, с цигари, канил ги на гости, а там вече директно ги заплашвал с газов пистолет, с белезници или със саморазправа.

Днес въззивната апелативна инстанция сподели всички изводи на първоинстанционния съд, които се основават на задълбочен анализ на събраните в хода на разследването материали и доказателства. Потвърждава се и категоричния извод, свързан с предположението, че Карамихайлов е съпричастен към всяко едно от престъпните деяния, за които се разследва. На аргументите на защитата, че младият мъж има хронично заболяване, което създава опасност за живота му, ако стои в ареста, днес Апелативният съд противопостави заключението на здравни експерти. Според лекарите състоянието на обвиняемия, въпреки констатираното заболяване не е пречка да пребивава в ареста. Апелативният съд във Варна не намери нито едно основание да измени в по-лека процесуалната мярка за принуда на Мартин Карамихайлов. Определението не подлежи на обжалване.



https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Potvurdiha-aresta-na-silistrenec-obvinen-za-bludstvo-s-nepulnoletni-152869
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.