Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
60 антикризисни мерки влизат за гласуване в парламента
Автор: Екип Varna24.bg 15:59 / 31.03.2010Коментари ()642
©
60 антикризисни мерки, обсъждани в Министерски съвет последните няколко дни, ще влезнат за гласуване в Народното събрание днес, предаде репортер на Varna24.bg. Те са обсъдени от синдикати, работодатели и членове на правителството. Очаква се антикризисните мерки да стабилизират бюджета с около 1,6 млрд. лева. Въпреки, че някои от мерките са доста непопулярни и няма да бъдат приети добре от обществеността, те са нужни, за да се преодолее кризата, обединиха се участниците в обсъжданията.

ДДС все още няма да бъде вдигано, но ако е нужно, премиерът Бойко Борисов ще го вдигне до 22% без да пита никого, заяви самият той. "Личните ми убеждения са други, но това са антикризисните мерки", заяви премиера. За сега няма да се вдигат и пенсиите. Според него ако Националният съвет за тристранно сътрудничество се бе събрал преди година да подготви антикризисни мерки, сега те нямаше да са 60, а само 5. "Още 30 години сигурно ще се сещаме за наследството на Тройната коалиция", заяви Борисов.

59 от антикризисните мерки са одобрени от трите страни, като едниствената спорна за сега е относно болничните на работниците. Предложението е първите два дни разходите да се поемат от работодателя, третия ден от самия работник, а от четвъртия - от Здравната каса.

От Българската стопанска камара смятат, че това са най-конструктивните разговори до сега. Лидерът на КТ Подкрепа Константин Тренчев каза, че мерките са добре премислени и ще помогнат да преодолеем кризата.

Правителството качи в сайта си и всички антикризисни мерки, които можете да видите от този линк.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/60-antikrizisni-merki-vlizat-za-glasuvane-v-parlamenta-153229
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.