Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Без сериозни нарушения при метанстанциите
Автор: Екип Varna24.bg 17:06 / 31.03.2010Коментари ()519
© Varna24.bg
Приключиха проверките на газо- и метанстанциите, както и на пунктовете за технически прегледи без отчетени сериозни нарушения, съобщи Иван Иванов шеф на дирекция „Инспекция по труда".

3 са пунктовете за метан в областта, на които са били направени проверки, посочи Иванов. При тях не са открити съществени нарушения и са съставени само предписания. В проверените газостанции има съставени 99 акта като основните нарушения са в тези, изградени преди 2005 година. Основните установени нередности са във връзка с липсата на знаци и сигнализация за безопасност, както и за липса на план за реакция при аварии. В 32-та пункта за технически прегледи са открити 203 нарушения и са съставени 19 акта.

Иванов обобщи, че основната идея е изпълнена и собствениците на пунктовете са разбрали какви условия трябва да спазват.

Проверките бяха разпоредени в цялата страна след трагичния инцидент в Търговище, при който млад мъж загина след взрив на метанова уредба при зареждане на метанстанция, а четирима пострадаха. Инспекциите са извършвани съвместно от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, пожарната, ДАИ и Инспекция по труда.

Източник: Дарик



https://www.varna24.bg/novini/varna/Bez-seriozni-narusheniya-pri-metanstanciite-153245
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.