Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Проверка тръгва във варненската жандармерия от утре
Автор: Екип Varna24.bg 23:41 / 18.04.2010Коментари ()655
Комплексна проверка тръгва от утре в областната жандармерийска част във Варна, довериха на агенция "Черно море" източници от МВР. Според тях инспекторите от вътрешното ведомство в София идвали планово, но основна цел за проверяващите ще бъде да се ровят в зачестилите заявления за напускане. Служители на жандармерията разкриха, че лавината от рапорти е заради лошото отношение на началника им към подчинените си. Униформените пожелаха да останат анонимни, тъй като се опасяват от последващи дисциплинарни мерки срещу тях.

Представете си да сте новобранец в казармата на два петъка служба. Каквото е отношението на старите войници към "зайците", такова е отношението и на началника към ръководния му състав, обясниха жандармеристите.

По думите им в резултат на грубото и несправедливо отношение двама от по-възрастните служители са получили хипертонични кризи, като един от тях лежал в болница, а друг с 30-годишен стаж зад гърба си не издържал и директно подал заявление за напускане. И без това ни се повтаря, че като не ни харесва, да напускаме, но като напишем заявлението си, получаваме отказ с резолюция, разказаха сержанти. Напрежението вътре във варненската жандармерия е огромно, дано проверяващите обърнат внимание на ситуацията, защото така е трудно да се работи, изрази надеждата си един от униформените. Според източници от МВР проверяващите ще инспектират също дали се спазват изискванията да се носи униформено облекло в работно време от страна на ръководството, спазването на работното време, служебната дисциплина по постовете на консулства и стратегически за националната сигурност обекти, както и боеготовността на личния състав.

Източник: в. "Черно море"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Proverka-trugva-vuv-varnenskata-zhandarmeriya-ot-utre-157044
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.