Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
С богата програма отбелязват 60-годишнината на детска градина
Автор: Екип Varna24.bg 15:00 / 21.04.2010Коментари ()907
По повод 60 годишния юбилей на ЦДГ №12 „Пинокио", район Аспарухово ще се проведат редица инициативи - кампании, празници, развлечения, спартакиади, конкурси. Те ще започнат на 22 Април - Деня на Земята / от 10.00 ч. в двора на ЦДГ/ под мотото "Нека пазим планетата Земя, защото тя е наш дом".

Опазването на планетата Земя и околната среда е една от целите, които си е поставила ЦДГ № 12 „Пинокио". Тя е Зелено училище от 2002 година и работи по международните еко програми и проекти - „Еко училище" и „Учим за гората". За високите си постижения в еко-образованието и възпитанието на децата е номинирана с 9 международни сертификата на Европейската екофондация.

На 22 април са организирани разнообразни екоинициативи:
• Изложба от детски рисунки под надслов:"Обичам и пазя Земята" в осемте групи на детската градини, изработени чрез използване на разнообразни техники на работа с хартия;
• Почистване на двата Еко къта на територията на детската градина под надслов „Вече съм голям - мога да помогна сам";
• Участие в Кампанията „Лист по Лист" - под мотото „Спаси едно дърво" организирана от ОЦОСУР - Варна . Предадени са 600 кг. хартия и досега са спасени 30 дървета;
• Хепанинг „Земята е наш общ дом". Ще бъдат засадени 6 декоративни дървета и различни храсти, за които децата ще се грижат. На този празник децата ще пеят, рецитират и танцуват. Те обещават: Ще пазят - земята и природата, няма да късат, чупят и унищожават цветя, дървета, храсти! Ще се грижат за зеленото богатство в двора, почистват, окопават и поливат! Няма да замърсяват природата, морето, крайбрежната ивица.

Чрез тези инициативи ще допринесем за подобряване, опазване и съхраняване на природата и околната среда в нашия град, квартал, детска градина и децата ще станат природозащитници на планетата Земя.

По случай Седмица на детската книга и изкуства за деца, която ще се проведе от 26 до 30 април, децата на „Пинокио" ще се срещнат:
• с поетесата Веселина Цанкова - автор на приказки, разкази, куклени пиеси.Тя ще представи най-новите си детски книжки с приказки и разказчета: „Цамбур" и „Шарено яйце". Децата ще имат възможност да се запознаят с нейното творчество, ще я поздравят с песни, стихове и танци./23 април 2010 г. 10.00 ч./
• с актьора Христо Колев - децата ще наблюдават пиесата „Храбрият шивач" и ще се запознаят с това, което ще случва зад кулисите в приказния свят на куклите и как се прави една куклена пиеса.
• Децата и учителите от ІІ, ІІІ и ІV група, на 30 април от 10.00 ч. са подготвили 6 драматизации по познати и любими приказки на децата. Ще оживеят приказните герои от „Зеленушко", "Наказаната лисица", "Дядовата ръкавичка", "Дядо и ряпа", "Бодливко мързеливко", "Горската аптека".
• Ревю на Еко костюми от любими приказки под надслов „Заедно - мама, татко и аз", изработени от еко материали - отпадъчни хартия, найлонови торбички и др.
Седмицата - 4-11 май
• Ще се проведе туристическа спартакиада съвместно с Туристическо дружество „Хан Аспарух" под мотото: "Заедно ще се състезаваме, заедно ще спортуваме" с много туристически и състезателни игри. 04.05.1010 г. в Екопарк „Св.Св. Константин и Елена".

ЗАКЛЮЧИТЕЛНА ИНИЦИАТИВА
На 29 май - КОНЦЕРТ СПЕКТАКЪЛ „ВРЕМЕ ЗА МЕЧТИ", посветен на 60 години ЦДГ № 12 в Спортна зала от 16.00 ч. със специалното участие на Свилен Стоянов - артист в Драматичен театър „Ст.Бъчваров"

Програмата на тържествата се осъществява със съдействието на Район Аспарухово и Дирекция „Образование" на Община Варна, Издателство „Славена" и Туристическо дружество „Хан Аспарух".



https://www.varna24.bg/novini/varna/S-bogata-programa-otbelyazvat-60-godishninata-na-detska-gradina-157811
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.