Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Създават проблеми на коли на инвалиди, оплака се варненец
Автор: Екип Varna24.bg 16:07 / 27.04.2010Коментари ()684
©
Системно се правят проблеми при преминаването на автомобили на инвалиди през контролно-пропускателния пункт на МБАЛ "Св. Марина", оплака се инвалидът Николай Димитров. По думите му, автомобилът му притежава международен стикер за обозначаване на коли на хора с увреждания, признати в цял свят. Оказва се обаче, че на територията на Варна, той може и да не важи. Причината е, че общината издава подобни стикери, на които е упоменато и името.

Това за мен не редно. Какво трябва да направят инвалидите от други градове, когато пристигнат във Варна, да отидат до общината да си вземат стикер ли, попита риторично Димитров. По думите му, общинските стикери са безплатни, но получаването им е ангажимент за хората с увреждания.

Терапията е единствената болница в града, където ми правят проблем за това, призна Димитров. Той посочи още, че при предходни случаи си е показвал ТЕЛК решението за инвалидност, след което са го оставяли да си тръгне без заплащане. Днес обаче на входа ми направиха проблем. Наложи се да повикат комендант, пред когото представих личната си карта и ТЕЛК-решението, след което ме пуснаха да премина. Въпреки това смятам, че проблемът трябва да се реши принципно, каза още Димитров.

Източник: Днес +



https://www.varna24.bg/novini/varna/Suzdavat-problemi-na-koli-na-invalidi-oplaka-se-varnenec-159207
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.