Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Варна ще домакинства на българо-словашки бизнес форум
Автор: Екип Varna24.bg 15:47 / 30.04.2010Коментари ()1241
© Varna24.bg
300 млн. евро е годишният стокооборот между България и Словакия - това са добри данни, но винаги могат да станат и по-добри, заяви кметът на Варна Кирил Йорданов след днешната си среща с посланика на Република Словакия Карол Мистрик. Подадохме си ръка за среща между деловите среди на двете страни и още тази есен бихме могли да организираме бизнес форум, поясни Йорданов.

От своя страна Н. пр. Карол Мистрик отбеляза, че България се посещава от около 100 000 словашки туристи годишно, като повечето от тях идват да почиват на Черно море. Това е и причината за откриването на почетно консулство във Варна миналата година, като бе пояснено, че сътрудничеството на мисията с българските държавни органи е на много добро ниво.

На въпрос  за евентуални инвестиционни намерения Негово превъзходителство отговори, че в момента се подготвя голям проект в областта на здравеопазването, но все още е рано да се дават подробности. Карол Мистрик каза още, че от България към Словакия няма почти никакви инвестиции, но и тези в обратна посока не са особено значителни.

Източник: Днес +



https://www.varna24.bg/novini/varna/Varna-shte-domakinstva-na-bulgaro-slovashki-biznes-forum-160056
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.