Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Учителите без пари на море
Автор: Екип Varna24.bg 15:34 / 02.05.2010Коментари ()848
© Varna24.bg
Даскалите ще ходят без пари на море. Авантата обаче ще ползват само тези, които се съгласят да водят група от 12 ученици в хотелите по Южното Черноморие. Ако учителят осигури 15 хлапета за лагера, ще може да заведе безплатно на почивка и собственото си дете.

Туроператорите се надпреварват да ухажват даскалите, които напоследък са най-добрите им агенти. Хотел с 3 звезди в Приморско например предлага 9 нощувки, закуска и вечеря за хлапаците срещу 230 лв. В сумата обаче не влизат пътните. Лагеруването на аванта обаче не е само безплатно лятно удоволствие за учителите, коментират препатили ръководители на летни групи. На морето децата са трудно управляеми и учителите трябва да си отварят очите на четири.

Училищата в цялата страна вече са засипани с оферти и за летуване в чужбина. Най-много са предложенията от Гърция. Южните ни съседи също изкушават учителите с оферта за безплатна почивка, ако организират група от 12 деца. Едноседмичен лагер в малък хотел на Халкидики излиза около 220 лв. Учениците под тепетата вече почти не се записват за лагерите, организирани от центровете за работа с деца в пловдивската база на Равда. Трите блокчета са почти рухнали, храната е лоша, а топлата вода е лукс, разказват препатили. Там все още ходят деца от областта и домовете за сираци. Двуседмичният лагер на Равда излиза около 160 лв.

Средно по 15 лева на ден струват картите за лагерите в Златни пясъци, Св. Константин и Елена, на Галата и Шкорпиловци. Там има прилични бази на дирекция "Ученически отдих" във Варна, каза нейният шеф Николай Войнов. Варненчетата отиват на почивка в Боровец, Стражица, в Марково-Пловдивско, в Смолян и Сандански.

Източник: в. "Стандарт"



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Uchitelite-bez-pari-na-more-160307
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.