Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Забавени плащания клатят "Градски транспорт" ЕАД
Автор: Екип Varna24.bg 15:37 / 02.05.2010Коментари ()1468
© Varna24.bg
"Градски транспорт" ЕАД се бори с трудностите, свързани със забавените плащания от държавния и местния бюджет. Това коментира пред "Черно море" Миглена Делчева, шеф на борда на директорите на дружеството. По думите й фирмата чака около 800 000 лв. Това са пари за свършена работа, за превозени пътници. Средствата вървят с месец назад и това свива издръжката на фирмата до санитарния минимум, отчете Делчева, но увери, че проблемът няма да се отрази върху заплатите на служителите. Тя заяви, че въпреки спецоперация "Медузите", след която прокуристът Пенчо Пенчев бе задържан под домашен арест, кадрови промени в "Градски транспорт" не се предвиждат. Тъй като главната счетоводителка Йоана Кръстева бе отстранена по искане на Окръжната прокуратура, нейните задължения ще бъдат поети от досегашната й заместничка.

Не съм имала някакви съмнения спрямо работата на Кръстева. Заедно с нея наскоро подготвихме годишния финансов отчет на дружеството, каза Миглена Делчева. Тя допълни, че в момента отчетът е при одиторите и след като те дадат своята оценка, документът ще бъде внесен в община Варна. Шефката на борда на директорите на "Градски транспорт" призна, че продължава да се съветва с прокуриста Пенчо Пенчев, тъй като той е запознат най-детайлно с оперативните неща.

Толкова много са ни проверявали, че който и да дойде да ни инспектира вече, не бихме се притеснили. Стига да не е тенденциозно, изтъкна Делчева в отговор на заканите на ГЕРБ да ревизират работата на местния парламент и общинските дружества. Шефката призна, че очаква смени в борда след избора на нов председател на Общинския съвет. Подобни мерки не ме тревожат. Не съм мечтала да ръководя борда на "Градски транспорт", особено в ситуация като настоящата, категорична бе Миглена Делчева.

Източник: в. "Черно море"




Още по темата: общо новини по темата: 196
26.02.2014 »
17.10.2013 »
15.03.2012 »
28.06.2011 »
22.05.2011 »
22.05.2011 »
предишна страница [ 1/33 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Zabaveni-plashtaniya-klatyat-Gradski-transport-EAD-160312
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.