Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Община Варна с поредно признание за социалната си политика
Автор: Екип Varna24.bg 14:26 / 04.05.2010Коментари ()581
© Varna24.bg
За реализирането на единствената у нас Общинска социална програма и за постигнатите европейски стандарти в предоставяне на социални услуги община Варна бе отличена с годишната награда на Националния алианс за социална отговорност (НАСО), съобщи шефът на дирекция „Здравно и социално развитие" д-р Здравко Марков.

Наградата бе връчена за последователното и мащабно социално подпомагане в годините след 2003-а, на първо място за това, че за кратък период от време бяха създадени 39 социални услуги, поясни д-р Марков. От тези услуги по думите му се ползват 2 500 варненци, 90 на сто от които хора с увреждания. Създадените работни места пък са за 650 души.

Поради факта, че 93 на сто от услугите са предоставени на неправителствени организации, няма да има и съкращения, каквито се налагат в други общини, похвали се още Здравко Марков. Той допълни, че само за миналата година общината е отпуснала социални помощи в размер на 427 000 лв. и е осигурила 6 допълнителни автомобила за хора с увреждания.

Междувременно справка в сайта на НАСО показа, че в категория общини т.г. е отличена и столичната, а при НПО-тата наградата е отишла за „Карин дом". През 2005 г. отличията на алианса са били за д-р Здравко Марков и председателя на тогавашната комисия по социални дейности към местния парламент Гергана Господинова. Година по-рано пък единствената награда е била за кмета на Варна.

Източник: Днес +



https://www.varna24.bg/novini/varna/Obshtina-Varna-s-poredno-priznanie-za-socialnata-si-politika-160794
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.