Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Очакват се превалявания от дъжд
Автор: Екип Varna24.bg 08:58 / 06.05.2010Коментари ()546
Днес над Западна и Централна България ще има значителна облачност, в следобедните часове и купесто-дъждовна, съобщи дежурният синоптик от НИМХ към БАН Красимир Стоев. Още сутринта на отделни места ще превали дъжд, а в следобедните часове на повече места се очакват краткотрайни превалявания, придружени от гръмотевици. Над Източна България през по-голямата част от деня ще се задържи сухо с разкъсана облачност, която след пладне ще се вплътни и до вечерта и там на отделни места ще превали дъжд. Най-интензивни ще бъдат явленията привечер и през нощта в Северозападна България, където са възможни градушки. Ще духа слаб, след обяд до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури между 24° и 29°, по крайбрежието на морето - 17°-20°, в София около 24°.
Над планините ще се развива значителна купеста и купесто-дъждовна облачност и се очакват краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа вятър от юг-югозапад, който ще се усилва и към края на деня ще е бурен. Температурите ще останат високи и на 1200 метра височина максимална ще бъде около 19°, а на 2000 метра около 11°.

До края на седмицата облачността ще е променлива, често значителна. В петък главно в северозападната половина от страната и в планинските райони, а в неделя на повече места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. По-малка е вероятността за слаби превалявания в събота. Температурите ще се понижат - преобладаващите минимални ще са между 6 и 11°, а максималните - между 20 и 25. В началото на следващата седмица ще започне стабилизиране на атмосферата и повишение на температурите.



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Ochakvat-se-prevalyavaniya-ot-duzhd-161199
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.