Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Кръгла маса организират в библиотеката в деня на професионалния им празник
Автор: Екип Varna24.bg 13:00 / 10.05.2010Коментари ()596
© Varna24.bg
В навечерието на своя професионален празник 11 май, Регионалната библиотека "Пенчо Славейков" във Варна представи своята програма за месец май. Варненската библиотека подкрепя Националната библиотечна кампания, организирана по повод професионалният празник на библиотекарите ежегодно от 2006г. Целта на професионалната организация ББИА е да бъде привлечено вниманието на властите и обществеността към библиотеките и да бъде дадена възможност на културните институции да заемат ключова роля в развитието на информационното общество.

В деня на професионалният празник на библиотекаря 11 май, в Регионалната библиотека във Варна се организира Кръгла маса за библиотекари от университетски, читалищни, училищни библиотеки от града и региона, на който ще бъдат представени новостите в библиотечната практика. Гост лектор на проявата ще е представител на професионалната организация ББИА и ще бъде споделен опитът на Варненската библиотека по различни европейски програми. В рамките на утрешния празник ще бъде открита и изложбата „Библиотечни пространства". В изложбата ще бъдат представени архитектурни проекти на студенти по архитектура от Варненският свободен университет. В експонатите ще бъде изложена съвременната визия за модерна библиотека, през погледа на младежите.

Източник: Агенция "Фокус"



https://www.varna24.bg/novini/interesno/Krugla-masa-organizirat-v-bibliotekata-v-denya-na-profesionalniya-im-praznik-161895
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.