Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Комплексът "Двореца" в Балчик преминава към Министерството на културата
Автор: Екип Varna24.bg 15:10 / 12.05.2010Коментари ()849
©
Правителството прие внесения от министрите Плевнелиев и Рашидов проект на решение за безвъзмездно предоставяне на недвижим имот - публична държавна собственост, за управление от Министерството на културата за нуждите на Държавен културен институт - Културен център "Двореца", Балчик.

Имотът е с площ 183 488 кв. м., намира се в местността "Двореца", има статут на недвижима културна ценност с категория „национално значение" и функционално е предназначен да задоволява обществените потребности в областта на изкуствата, градинското и парково пространствено оформление. Чрез предоставянето му на Министерството на културата ще се създадат необходимите предпоставки за неговото развитие и превръщането в културен център с международно значение.

През последните осем години ведомството е вложило над 2 млн. лв. за реставриране и ремонтиране на разположените в комплекса сгради и съоръжения, за изграждане на нова канализация за битовите отпадни води и дренажна система, с което се предотвратяват ерозия и свличания. Осъществено е обновяване на растителните видове в градините, създадени са нови паркови композиции./БГНЕС

Източник: Днес +



https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Kompleksut-Dvoreca-v-Balchik-preminava-kum-Ministerstvoto-na-kulturata-162499
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.