Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
7000 варненски двойки кандидатсвали за ин витро за една година
Автор: Екип Varna24.bg 14:29 / 16.05.2010Коментари ()6906
©
От април миналата година досега 7000 двойки с репродуктивни проблеми са подали молби до Националния фонд за асистирана репродукция за получаване на средства за извършване на процедурата ин витро, 5000 от молбите вече са разгледани-това съобщи във Варна Мариела Хомякова-координатор на фондация "Искам бебе".

Тя информира,че до този момент 68 двойки с репродуктивни проблеми от Варна и региона са преминали през безплатната психологическа консултация на фондацията, според нея безплодието не е само медицински, но и психологически проблем.

Според представителите на фондацията трябва спешно да се промени законодателството,за да се регламентира т.нар. "сурогатно " майчинство,защото сега то се заплаща, което е престъпление.

На 30 май във Фестивалния и конгресен център във Варна фондацията организира информационен форум за отговорното родителство с участието на лекари от Варна, Шумен и София, след него ще се проведе и благотворителен детски спектакъл "Мечо Пух" в подкрепа на двойките с репродуктивни проблеми.

Източник: радио Варна



https://www.varna24.bg/novini/varna/7000-varnenski-dvoiki-kandidatsvali-za-in-vitro-za-edna-godina-163428
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.