Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
12 000 варненци против ромската махала "Максуда"
Автор: Екип Varna24.bg 09:19 / 19.05.2010Коментари ()1879
© Varna24.bg
12 000 подписа против незаконното гето „Максуда" във Варна успя да събере в кампанията си Български национален съюз (БНС). Подписката, която стартираха националистите, беше предадена на кмета Кирил Йорданов вчера.

В района на „Максуда" се наблюдава висока престъпност и по-голямата част от постройките са незаконни, е заявил Йорданов, твърдят националистите. Той обаче е отказал да ликвидира махалата. Според БНС по този начин кметът не се е съобразил с мнението на голяма част от варненци, вписали имената си в подписката.

„Ще продължим своите действия до постигане на нашата крайна цел - премахването на незаконното гето", заявиха от БНС. Заради отказа на кмета да предприеме активни действия на сайта на кампанията се заговори дори за протест.

Повечето хора, включили се в инициативата, уточнват, че не са против ромите, а са несъгласни с гледката, която се разкрива на един от входовете на града. Освен това заради лошата хигиена в махалата често възникват зарази, които се пренасят и извън границите й.

Източник: в. "Позвънете новини"



https://www.varna24.bg/novini/varna/12-000-varnenci-protiv-romskata-mahala-Maksuda-164048
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.