Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Деветокласници от Варна станаха най-якия клас в България
Автор: Екип Varna24.bg 16:39 / 21.05.2010Коментари ()1038
©
Бивши и настоящи ученици от
1 ЕГ:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Учениците от 9Г клас на Първа езикова гимназия от Варна станаха най-добрия клас на България, след оспорвана надпревара, която продължи почти 4 месеца. Кампанията на на популярна безалкохолна напитка „Един за всички - всички до САЩ! Най-добрият клас отива в САЩ" приключи тази нощ в 23.59 ч.

Деветокласниците от Варна спечелиха с 22 017 гласа, следвани от 11Б клас на ПМГ „Св. Климент Охридски" от Монтана с 18 775 гласа и 11Д клас на ГПЧЕ „Христо Ботев" от Кърджали с 16 182 гласа. И трите класа са сред най-активните, с най-много изяви през цялата кампания и повечето от тях са на челните места в няколкото конкурса, които се проведоха като допълнителни инициативи в кампанията.

По повод първото си място, развълнуваните победители споделиха: „Регистрирахме класа си в играта, постепенно всички повярвахме, че можем да успеем и в крайна сметка го направихме! Излишно е да казваме колко сме изумени от получената подкрепа. Благодарим сърдечно на всички, които ни подкрепиха! Няма как да не отбележим, че спечелихме и благодарение на нашата сплотеност. Естествено, бяхме изключително щастливи щом разбрахме окончателния резултат, но имаме и една малка гордост от факта, че спечелихме като задружен клас. Класът ни винаги е бил единен, но разбира сме имали и разминавания по дадени въпроси и теми, тъй като всеки си има мнение. Благодарение на конкурса се сплотихме още повече като клас, което е много по-ценно от която и да е друга победа!".

В рамките на кампанията учениците от Варна участваха активно в няколко конкурса за снимка и текст по различни теми. В своето есе, с което се класират на 2-ро място в конкурса „Каква е силата на новото поколение?", младите хора заявяват: „Не само едно ново поколение, но и всеки преоткрил себе си човек, независимо от областта си на развитие, личностно и духовно израстване, е поставен пред основен избор, разкриващ му плана на успеваемостта или как да постигне целите си. А тези цели, изразени в няколко прости задачи, стоят пред нас, плод на нашата сила, дете на духа и същността ни. Да променим непроменимото, да подобрим неподобримото, да завладеем незавладимото, във всеки един момент, във всеки един аспект, знаейки, че това е бъдещето ни!".

Пътуването до САЩ ще се състои в началото на септември.


https://www.varna24.bg/novini/interesno/Devetoklasnici-ot-Varna-stanaha-nai-yakiya-klas-v-Bulgariya-164770
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.