Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
1.5 млн. лв. печалба е регистрирало пристанище Варна от началото на годината
Автор: Екип Varna24.bg 17:34 / 21.05.2010Коментари ()619
© Varna24.bg
Печалбата на Пристанище Варна от началото на годината възлиза на около 1.5 млн. лв. Това е с около 25 % повече в сравнение с 2009 година. Това заяви директорът на варненския прот Данаил Папазов. По неговите думи, въпреки че товарооборотът на пристанище Варна е в същия обем както и през същия период на миналата година, приходите са се повишили с около 5 %. Това се дзължи на по-скъпте товари, които се обработват. Това са главно оборудване за ветрогенератори и тръби.

Обработват се и много траназитни товари, трансформатори и оборудване за електростанции. Заради очакваната много добра зърнена реколта, Папазов потвърди, че ще се увеличи и износа на зърно от пристанището. „В момента с по-малки количества продължава износ на зърно от старата реколта, но след 15 юни очакваме сериозна зърнена кампания, за която се готвим отдавна", каза Данаил Папазов.

Той допълни, че очаква движението в района на пристанището да се нормализира. Миналата година, във връзка с мащабните пътни ремонти, ТИР-овете със зърно трябваше да намират алтернативни маршрути за да достигнат до варненския порт. Папазов информира, че започва ремонта на най-големия склад в пристанище Варна - Запад, който е с площ 12 декара. Ще бъде изградено и специално плаващо съоръжение, където ще се обработва сярна киселина.

Източник: Агенция "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/varna/15-mln-lv-pechalba-e-registriralo-pristanishte-Varna-ot-nachaloto-na-godinata-164778
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.