Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Иззеха голямо количество спортни стоки-менте от Колхозния пазар
Автор: Екип Varna24.bg 10:55 / 25.05.2010Коментари ()837
© Impact Press Group
Операция за противодействие на разпространяването на нелегални стоки, обозначени със знаците на известни търговски марки проведоха служители на сектора "Компютърни престъпления и интелектуална собственост" - ГДОБ и колегите им от Варна.

Акцията е предприета по сигнал на Патентното ведомство на България. Проверени са над 10 търговски обекта на Колхозния пазар в центъра на Варна. В хода на полицейските действия са иззети над 3000 спортни артикула, неправомерно обозначени със запазените търговски марки на "Адидас", "Пума" и "Найк". Стоката е била предназначена за продажба на български и чуждестранни туристи, посетители на курортния град. Предотвратените щети на правоносителите са за около 400 хил.

Срещу нелегалните търговци са образувани досъдебни производства по чл.1712 Б от НК за престъпления срещу интелектуалната и индустриалната собственост, които се наказват с лишаване от свобода до 5 г..

Системните действия на ГДБОП за противодействие на организираната престъпност в тази област са в изпълнение на Стратегията на МВР и Плана за действие на Съвета за защита на интелектуалната собственост към министъра на културата.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Izzeha-golyamo-kolichestvo-sportni-stoki-mente-ot-Kolhozniya-pazar-165331
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.