Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Предлагат обновяване на уличното и парково осветление
Автор: Екип Varna24.bg 14:39 / 25.05.2010Коментари ()738
© Varna24.bg
Окончателният проект за подробен устройствен план за регулация и застрояване на местност „Свети Никола" във Варна гласуваха на днешното си заседание съветниците от Комисия "Архитектура, строителство, устройство и развитие на територията на общината". Предвижда се да се урегулира територията на „Свети Никола" за жилищна зона и зона за вилен отдих и обитаване.

Съветниците разгледаха още предложение на общинския съветник Красимир Узунов за обновяване на уличното и парково осветление на общината. По думите на Узунов японската компания "Шарп" е готова да въведе във Варна първата в Европа система за LED технология за уличното осветление. Тя дава възможност през следващите 15 г. да се спестят от електроенергия 5 млн.лв. От компанията предложили като бонус да монтират 500 светодиодни лампи в пешеходните и автомобилни подлези на Варна.

Разплащателната схема предвижда реализацията на проекта да струва на общината 9 млн. лв. при лихва 3,5 на сто. 30% от сумата трябва да бъдат изплатени при доставката, а останалите 70 на сто - за 5 г. при равни вноски с дължимата лихва. На практика обаче фирмата на Узунов се ангажира с поддръжката на уличното осветление, поради което негови колеги - съветници заподозряха конфликт на интереси. Затова Архитектурната комисия в Общинския съвет реши да дебатира по казуса и предложението на отделно заседание, планирано на 2 юни.

Източник: радио Варна


https://www.varna24.bg/novini/varna/Predlagat-obnovyavane-na-ulichnoto-i-parkovo-osvetlenie-165449
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.