Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
2000 влязоха в зоокъта за ден
Автор: Екип Varna24.bg 10:25 / 02.06.2010Коментари ()683
© Varna24.bg
2000 посетители се възползваха от „Отворените врати" във варненския зоокът по случай Деня на детето. Дъжновното време и това, че беше работен ден, не попречи на децата и възрастни да ни дойдат на гости, каза шефът на зоологическата градина Тодор Христов. Той уточни, че вчера всички са разглеждали животни безплатно. В останалите дни цените на билетчетата в зоокъта и тази година остават символични. Възрастните плащат левче за вход. Пенсионери и студенти по 70 стотинки, а билетчето за деца е 50 ст., посочи Христов. Малчуганите до 3 години пък винаги влизали безплатно.

Двете бебета мечета продължават да са най-голямата атракция в зоокъта. Малките все по-често излизат от хралупата си и децата много им се радват, разказаха от зоологическата градина. Маймуните също били сред любимците на малчуганите.

Съвсем скоро посетителите ще могат да се радват на още бебета. Трябва да се родят две лопатарчета и една лама. Бебе чака и кенгуруто, припомниха от зоокъта. На този етап в градината няма да има нови видове животни. Причината е, че няма достатъчно свободни клетки. Вариантът варненци да видят животни, които до сега не са показвани, е да се правят размени с други зоокътове, обясниха от градината.

Източник: в. "Позвънете новини"



https://www.varna24.bg/novini/varna/2000-vlyazoha-v-zookuta-za-den-167466
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.