Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Линейка докара болен мъж от Атина
Автор: Екип Varna24.bg 13:35 / 04.06.2010Коментари ()868
© Varna24.bg
Варненска линейка транспортира тежкоболен от Атина. Варненски екип на „Бърза помощ" транспортира пациент в много тежко състояние вследствие на мозъчна аневризма от болница в Атина, съобщи шефът на звеното д-р Мая Рашева.

Тя посочи, че 58-годишният пациент е докаран вчера в 4 часа сутринта и веднага е настанен в реанимацията на МБАЛ „Света Анна". Болният родом е от варненско село, но заминал за Гърция на гурбет. Както работил на полето през март обаче, паднал и оттогава за него се грижат атинските медици. За съжаление състоянието му не се подобрявало и било взето решение да бъде върнат у дома.

„За първи път ни се налага подобен транспорт и благодаря на екипа, че се справи перфектно", коментира д-р Рашева. Всъщност линейката успяла да премине близо 3000 километра, като разноските са изцяло за сметка на здравното министерство, като командировъчните на варненските специалисти били подписани от министъра на здравеопазването проф. Анна-Мария Борисова.

Екипът от шофьор, фелдшер и лекар бил посрещнат в Гърция от българския посланик, който уредил документите на пациента и помогнал за прибирането му.

Източник: в. "Народно дело"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Lineika-dokara-bolen-muzh-ot-Atina-168133
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.