Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Благомир Коцев: Пари за децата и образователната система на Варна винаги ще има
Автор: Екип Varna24.bg 17:33 / 21.12.2023Коментари ()1108
© Община Варна
"Пари за децата и образователната система на Варна винаги ще има!" Това заяви кметът на Варна, Благомир Коцев.

"Специално исках да поканя работодателските организации от системата на образованието на чаша вино за празниците. За мен е много важно именно учителите и директорите на училищата и градините да са първите, поканени в Общината." каза още кметът на морската столица.

Той сподели, че ще се стреми да възстанови една прекъсната в последните години традиция за срещи в неформална среда, на които в откровен разговор да бъдат обсъдени децата и образованието.

"Аз вярвам на това съсловие и ги уверих, че децата и учителите за мен ще са в центъра на усилията ни. Заедно ще направим Варна шампион в кандидатстването и успешните проекти по Плана за възстановяване и по програмите на МОН." заяви Коцев.

На срещата с работодателските организации в сферата на образованието и директорите на училищни заведения беше и заместник-кметът Павел Попов. Той на ежедневна база е докладвал за готовността на училищата и детските градините да се включат в програмите за финансиране.

Благомир Коцев допълни още, че е запознат, че площадките в дворовете на градините имат нужда от пари, за да се модернизират и облагородят. Че знае и за проблемите със спортните бази, сградите и покривите на някои училища, за физкултурните салони и басейни, за тяхното състояние и недостиг.

"Денонощно работим, за да подготвим проекти и подходящи условия за децата и училищата. Пари за децата на Варна ще има." обеща кметът на Варна.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Blagomir-Kocev-Pari-za-decata-i-obrazovatelnata-sistema-na-Varna-vinagi-shte-ima-1940965
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.