Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Председателят на НС с няколко важни въпроса за тунел "Железница" и АМ "Струма"
Автор: Ливия Кукова 18:40 / 20.02.2024Коментари ()1675
© Фокус
Поводът да сме тук е хубав, но той поражда и много въпроси. Това каза председателят на Народното събрание Росен Желязков по време на официалната церемония преди пускането на тунел "Железница", предаде репортер на "Фокус".

"Поражда се на първо място въпросът - какво правим с обходния път край Симитли, как тапата, която ще се образува край Симитли ще бъде преодоляна с административни и контролни мерки, за да не се превърне това прекрасно съоръжение в капан на пътуващите", попита Желязков.

По думите му оставащите около 20 км. за довършването на автомагистрала "Струма" между село Крупник и Кресна са подложени на голям обществен дебат още от 2017 година, но през това време много хора са загубили живота си във въпросния участък, който е обект на спорове. 

"Не трябва да компрометираме цялостната европейска концепция за свързаност между запада, изтока, югоизтока, север-а и юг-а със спорове и разправии, с безвремие, на което бяхме свидетели между 2021 и 2023 година. Това беше ненужно движение с административни актове и тяхната отмяна от Върховния съд", допълни той.

Росен Желязков прибави, че днес трябва да се даде отговор на въпроса - кога магистралата ще е готова.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Predsedatelyat-na-NS-s-nyakolko-vazhni-vuprosa-za-tunel-Zheleznica-i-AM-Struma-2011608
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.