Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Кметът обясни защо Коледната украса все още краси Варна
Автор: Димитър Щерев 13:28 / 21.02.2024Коментари ()2892
© Varna24.bg
Темата, която вълнува варненци в последните седмици, получи отговор от кмета на града Благомир Коцев. Тя касае Коледната украса, която все още краси градът, а вече наближава Баба Марта.

Поставянето на Коледната украса е станало с процедура по рамков договор, подписан от предната администрация. В него обаче няма гласувани средства за свалянето й. В момента сме направили обществена процедура с фирмата, която е изградила украсата. До дни ще стартира демонтирането й, обясни днес на заседание на Общинския съвет кметът Коцев.

Той поясни, че тя не свети от седмици, с изключение на няколко места, но лампичките са енергоспестяващи.

На питане на общински съветници относно завишените цени за ползване на рибарско пристанище "Карантината“, той разясни, че ценовата политика е съобразена с пазарните условия. Към момента близо милион лева губи пристанището. Заради това се актуализират и цените.

Относно питане, касаещо поста главен архитект, тъй като в зала "Пленарна“ днес бе и отстранения от бившия кмет Портних главен архитект Виктор Бузев, Коцев обясни, че ще има консурс за тази длъжност, но след като съдът се произнесе относно казуса с обсовождаването на бившия главен архитект.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Kmetut-obyasni-zashto-Kolednata-ukrasa-vse-oshte-krasi-Varna-2012720
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.