Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
ВСУ домакин на среща с Ивайло Калфин за обучението в ЕС
Автор: Екип Varna24.bg 08:38 / 02.11.2010Коментари ()1008
©
Обучението и достъпа до пазара на труда в ЕС ще представи утре, 3 ноември, във Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" евродепутатът Ивайло Калфин, съобщиха от висшето училище.

От там уточниха, че срещата се провежда в рамките на проекта "Образователните програми и достъпът до пазара на труда в ЕС - шансове и предизвикателства пред българските студенти". На нея Калфин, който е зам.-председател на бюджетната комисия и лидер на българските социалисти в Европейския парламент, ще презентира най-новата инициатива на Европейската комисия - "Младежта в движение".

Въз основа на данните от представително за студентската общност в България проучване, гостът ще формулира няколко основни проблема пред младите хора, които искат да се възползват от програмите на ЕС, обясниха домакините на срещата.

Студентите и преподавателите от ВСУ "Черноризец Храбър" ще имат възможността да обсъдят с Калфин доколко познават образователните програми на ЕС и възможностите за търсене на работа в чужбина след дипломирането си. Обект на дискусии ще бъдат и трудностите при кандидатстване за евро стипендии, както и дали ще бъде създаден европейски механизъм за предоставяне на студентски заеми на желаещите да учат в чужбина.

Ивайло Калфин е изразил готовност да внесе в Европарламента и Европейската комисия всички въпроси и предложения на студентите от Варненския свободен университет.



https://www.varna24.bg/novini/varna/VSU-domakin-na-sreshta-s-Ivailo-Kalfin-za-obuchenieto-v-ES-203585
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.