Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Държавата си взема обратно имот в кк Св. Константин и Елена
Автор: Екип Varna24.bg 13:56 / 02.11.2010Коментари ()732
© Varna24.bg
До края на седмицата областният управител на Варна Данчо Симеонов ще издаде заповед за изземване на почивна станция на Министерски съвет (хотел "Европа 3") в курорта "Св. Константин и Елена", заради неизпълнение на договора от страна на наемателя - фирма "Сириус - 49" ЕООД.

Това съобщи днес самият губернатор, като посочи, че заради неплатени наем, такса битова смет и неустойки до септември т.г. фирмата дължи на държавата 285 264 лв. и 49 стотинки. Сумата, която "Сириус - 49" обаче ще трябва да плати, ще е по-голяма заради начисленията, а за издължаването на фирмата е възможно да се стигне до изпълнително дело, каза още Данчо Симеонов.

Който не си изпълнява договора, плаща санкции, а от есента на миналата година фирмата е спряла да плаща наема си, уточни областният управител. Преди това той посочи, че имотът се стопанисва от въпросната фирма от 2008 г.

Обжалването от страна на наемателя пред Административния съд вече е минало и е в полза на държавата. По тази причина областният управител ще издаде заповед за изземване до броени дни.

Източник: Днес +



https://www.varna24.bg/novini/varna/Durzhavata-si-vzema-obratno-imot-v-kk-Sv-Konstantin-i-Elena-203729
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.