Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Над 307 милиона лева са приходите в НАП Варна
Автор: Екип Varna24.bg 14:07 / 03.11.2010Коментари ()664
©
Събраните приходи от НАП Варна до края на месец октомври тази година са 307 520 155 лева, което представлява 82% изпълнение на годишния план. 134 402 766 лева са от социални и здравни осигуровки. По сметките на Националната здравноосигурителна каса са постъпили общо над 42 милиона лева осигурителни вноски, с което годишният план е изпълнен на 80 %.

Приходите от данъци върху доходите на физически лица са над 58 милиона лева, с което планът е изпълнен на 85%. 93 % е изпълнен планът за Корпоративен данък, като в бюджета са постъпили над 37 милиона лева. Към 30 октомври в НАП Варна размерът на внесения Данък върху добавената стойност /ДДС/ е 146 829 000 лева, което представлява 97 % изпълнение на годишния план. От началото на тази година бяха съкратени сроковете за възстановяване на Данък върху добавената стойност, като фирмите вече могат да приспадат ДДС в два последователни месеца, след което НАП трябва да възстанови данъка в срок от 30 дни. Възстановеният ДДС на фирмите от обхвата на НАП Варна е 75 милиона лева.

"Засиленият контрол по спазване на данъчното и осигурителното законодателство от началото на годината и съвместната работа с институциите, съпричастни в борбата със сивата икономика, доведоха до значително повишаване на приходите. Винаги сме насърчавали доброволното плащане на дължимите данъци и осигуровки, но спрямо некоректните клиенти на НАП, които имат просрочени задължения и не са потърсили контакт с нас, ще предприемем всички мерки за принудително събиране, включително налагане на запор върху заплати, банкови сметки или друго движимо и недвижимо имущество. Това са част от мерките, които предприемаме, за изпълнението на плана за приходите", заяви териториалният директор Светлан Петков.

Източник: Дарик



https://www.varna24.bg/novini/varna/Nad-307-miliona-leva-sa-prihodite-v-NAP-Varna-203937
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.