Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ремонтът в СУПЦ - Варна приключва до два месеца
Автор: Екип Varna24.bg 09:38 / 06.11.2010Коментари ()839
© Varna24.bg
До два месеца ще приключи ремонтът на Социален учебно-професионален център /СУПЦ/ "Д-р Анастасия Железкова" във Варна, съобщи днес шефът на общинската дирекция "Социални дейности и жилищна политика" д-р Здравко Марков. Той припомни, че ремонтът е на стойност 5,6 млн. лв., спечелени по ОП "Регионално развитие".

Ремонтните дейности включват пълно саниране на сградата, обясни д-р Марков. По думите му, в момента в центъра са оставени 15 души, които са крайно нуждаещи се и няма да къде да бъдат настанени. Преди време три семейства обявиха гладна стачка пред сградата на общината с мотива, че заради ремонта остават на улицата. Те обаче имат квартири, работят в чужбина и държат ключовете на центъра без нужда, коментираха тогава от администрацията. По думите на д-р Марков, тези хора вече не живеят там.

Ремонтът няма да увеличи капацитета на социалния център, в който могат да бъдат настанени около 250 души. Бъдещите планове на общината са, да да го превърнат в социален професионален занаятчийски център, в който да се обучават кадри. През зимата, там се настаняват и варненките бездомници.

Източник: Днес +



https://www.varna24.bg/novini/varna/Remontut-v-SUPC-Varna-priklyuchva-do-dva-meseca-204655
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.