Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Мадона и Бил Гейтс последователи на Дънов, канят ги във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 10:36 / 20.11.2010Коментари ()4902
Мадона, Бил Гейтс и Пако Рабан са световноизвестните личности, които се надява да привлече във Варна местното сдружение "Култура и туризъм на българския Североизток". И тримата били ревностни последователи на учението на Петър Дънов. От организацията имат намерението да издирят малко известни факти от живота на Учителя и да съставят туристически маршрут, с който да водят посетители в морската столица и региона. Вече установихме, че в периода 1917 - 1918 г., когато е интерниран във Варна, Дънов е живял на последния етаж на хотел "Лондон" (сега "Мусала"), заяви председателят на сдружението Жельо Душев.

Сега от бранша се надявали управата на хотела да се включи в инициативата им и да отвори за посетители стаята, в която Учителя е пребивавал. Част от маршрута ще е и родното село на духовния водач - Николаевка. Според Душев Варна има уникалния шанс да привлече множество туристи от цял свят, които изповядвали философията на Бялото братство. Най-големите групи от последователи на учителя Дънов са във Франция и Русия. По този начин можем да доведем тук много елитни, високоплатени туристи, смята Душев. Организацията вече е получила принципна подкрепа за инициативата от община Варна. Именно проучването, подготовката и реализирането на нови туристически маршрути било набелязано като цел на провелия се в сряда Обществен съвет по туризъм към общината. Представителите на бранша са поискали от местната администрация и да финансира 3-месечно специализирано издание за новините и актуалните събития в туризма, защото в момента съществувал силен дефицит в тази област.

"Целта е да се популяризират положителните практики в туризма", отбеляза Жельо Душев. Освен това било необходимо да се отпечатат и нови карти на Варна, близките курорти, музеите и културните институции в региона на различни езици. От бранша искали да възродят и традицията за провеждането на национална кулинарна изложба, на която професионалистите да покажат майсторството си. Освен конкурсите по кулинария щели да се направят и щандове, на които да се презентира световната кухня.

Източник: в. "Черно море"



https://www.varna24.bg/novini/interesno/Madona-i-Bil-Geits-posledovateli-na-Dunov-kanyat-gi-vuv-Varna-208169
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.