Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Кметът ще се отчита ежегодно за състоянието на общинската собственост
Автор: Екип Varna24.bg 15:02 / 24.11.2010Коментари ()465
© Varna24.bg
Кметът на Варна отсега нататък ще се отчита ежегодно пред местния парламент за състоянието на общинската собственост. Това решиха общинските съветници от комисията по собственост и стопанство, след като приеха промяна в наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество. Ако решението бъде одобрено и на сесия на Общинския съвет, градоначалникът ще трябва до 31 януари да представя отчет за състоянието на собствеността и резултатите от нейното управление по видове и категории обекти през изминалата календарна година.

Поправките в наредбата бяха направени по предложение на кмета Кирил Йорданов. Те бяха приети от общинските съветници единодушно и без дебати. Единствено Пламен Начков от БСП направи коментар по адрес на градоначалника. "Интересно ми е как след 3 години кметът се сети, че има пропуск в наредбата. Целесъобразно е я да приемем, поне в края на мандата да получим информация за състоянието на общинската собственост", каза червеният общинар.

Съветниците гласуваха също да се направи цялостна финансова ревизия на АГ болницата. При предишната проверка са констатирани сериозни разминавания, а е редно новият управител на лечебното заведение д-р Радослав Минков да започне начисто, заяви общинският съветник д-р Ивайло Бояджиев. Местните депутати възложиха на кмета до края на годината да предприеме необходимите действия за пълна ревизия на здравното заведение.

Източник: Дарик



https://www.varna24.bg/novini/varna/Kmetut-shte-se-otchita-ezhegodno-za-sustoyanieto-na-obshtinskata-sobstvenost-209371
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.