Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
10 месеца затвор за кражба на мотопед
Автор: Екип Varna24.bg 18:15 / 29.11.2010Коментари ()737
С присъда, Варненският районен съд наложи eфективно наказание от 10 месеца лишаване от свобода за кражба на мотопед. Наказанието си 20-годишният Страхил Асенов от Каменар ще търпи при първоначален строг режим в затвор. Той бе признат за виновен в това, че на 2 май т. год., в условията на повторност и чрез разрушаване на прегради за защита на имот, проникнал в частна гаражна клетка в кв. "Победа" и отнел мотопед "Хонда 50 куб." Чуждото имущество е оценено на 180 лв.

20-годишният младеж влязъл в чуждия гараж в късните часове на денонощието, като с цел да не предизвиква шум - избутал мотопеда и го привел в движение далеч от мястото на кражбата. Подсъдимият счупил заключващия механизъм на волана и запалил двигателя чрез допир на кабелите. На следващия ден Страхил Асенов управлявал откраднатия мотопед из Каменар, а вечерта го предложил за продажба срещу 70 лв. на друг жител на селото. Купувачът от своя страна скрил мотопеда в района на военното поделение, тъй като не разполагал с документи за возилото и се опасявал от полицейска проверка. Процесният мотопед така и не е бил открит до момента.

Подсъдимият е осъждан многократно. По отношение на него Районният съд приведе в изпълнение и извърши групиране на определени му с предходни осъждания наказания. В тежест на Асенов са и направените разноски по делото.

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.


https://www.varna24.bg/novini/varna/10-meseca-zatvor-za-krazhba-na-motoped-210826
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.