Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Нещо странно става във Варна от два дни, много хора се оплакват
Автор: Екип Varna24.bg 10:20 / 14.06.2024Коментари ()6676
©
Варненци масово се оплакват от сривове на компютри и смартфони. От два дни не работят нормално. Постоянно забиват, разказват хората. Друг твърди, че снощи лаптопът му сам се включил – вентилаторът му заработил, въпреки че е бил затворен. Трети разказва за това, че вечерта смартфонът му няколко пъти сам включил осветлението на дисплея. Свидетелства за странности, свързани с електрониката, биват публикувани от различни точки на Варна в социалните мрежи. Повечето от хората разказват, че така е от два-три дни.

Според тях причината е в магнитните бури. Физици обаче обясняват, че дори и най-мощните магнитни бури от ниво G4 нямат много силно въздействие върху живота на хората. Оказват влияние върху електрониката.

Известно е, че по време на магнитни бури се въвежда забрана за работа на астронавтите в станциите в открития космос.

На Земята - в полярните ширини магнитните бури влияят върху разпространението на радиовълните и сигналите, в резултат на което се нарушава работата на електропроводите, което често води до извънредни ситуации.

Всички технически системи, като се започне от сателитните и наземните, започват да отказват. В глобален смисъл жителите на Земята практически не усещат смущението на геомагнитното поле, въпреки факта, че то може да продължи от няколко часа до няколко дни, обясняват специалисти.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Neshto-stranno-stava-vuv-Varna-ot-dva-dni-mnogo-hora-se-oplakvat-2151545
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.