Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Фермер: Имах 2 магазина в Пловдив, но ги затрих. Ще продавам вече само на млекомат
Автор: Екип Varna24.bg 21:51 / 09.07.2024Коментари ()1780
©
Още един знаков фермер, който е принуден да намали животните и производството, заради липсата на работна ръка и други проблеми.

Toва е Никола Кулов, който има ферма и мандра в пловдивското село Васил Левски.

"Нещата не са добре. От ден на ден народът става все по-мързелив - срещаме много трудности с работната ръка. Мандрата няколко месеца не може да заработи, защото нямаме хора", споделя кулов в предаването "Бразди" по Българската национална телевизия.

"Скоро вкарах едни много качествени животни от чужбина - от породата джерсей. Малко я позатриха тая порода в България, но лека-полека се връщаме към нея. Подменяме животните, защото работна ръка просто няма. Ще доим хубаво мляко и ще продаваме на млекомати."

"Като видяхме, че ще имаме недостига на работна ръка, унищожихме козите. Оттам започнахме и с асафите - останаха ми cамо около 60-70. Уж имам надежда, че ще заработят пак нещата. Имахме 2 магазина в Пловдив, но ги затрихме."

"Ако е за инат само, ще издържим. То не е работа да се инатим и след това да се тупам в гърдите: "Аз издържах". Нямам такъв интерес. Просто ще издържим, докато можем", допълва Кулов.



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Fermer-Imah-2-magazina-v-Plovdiv-no-gi-zatrih-Shte-prodavam-veche-samo-na-mlekomat-2180215
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.