Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Експерт в криминалистиката стана почетен професор на Варненския свободен университет
Автор: Екип Varna24.bg 14:35 / 18.07.2024Коментари ()1886
©
С решение на Академичния съвет на Варненския свободен университет бе присъдено званието "Почетен професор на ВСУ "Черноризец Храбър" на проф. д.ю.н. Йонко Кунчев - декан на Юридическия факултет. Отличието бе връчено от ректора проф. д-р Петър Христов и вицепрезидента на университета Яни Янев. То се присъжда за съществения принос на проф. Кунчев в развитието на ВСУ "Черноризец Храбър“, както и за популяризирането и утвърждаването на имиджа на университета.

Проф. Йонко Кунчев е доктор по "Право“ със специалност "Наказателен процес, съдоустройство, прокурорски надзор и криминалистика", той е доктор на юридическите науки и професор по криминалистика. Започва професионалния си път като инспектор в криминалната полиция, след което е научен сътрудник в Научноизследователския институт по криминалистика и криминология към МВР. Проф. Кунчев е заемал множество ръководни позиции, включително началник на различни секции в МВР и ректор на Висшия институт на МВР. Член е на Софийската адвокатска колегия.

От 2010 г. е професор по криминалистика във ВСУ "Черноризец Храбър" и ръководител на няколко магистърски програми. От ноември 2019 г. е декан на Юридическия факултет на Варненския свободен университет. Той е сред водещите преподаватели на ВСУ "Черноризец Храбър“, инициатор и създател на специализираните кабинети "Тактика и методика на разследване“ и "Криминалистика и съдебни експертизи“.

Проф. Кунчев има над 100 научни публикации, включително монографии и учебни пособия, и участва активно в национални и международни конференции. Планира скоро да издаде своя нов научен труд.

Проф. Кунчев е вдъхновение за студентите със своите знания, опит и всеотдайност към юридическата наука.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Ekspert-v-kriminalistikata-stana-pocheten-profesor-na-Varnenskiya-svoboden-universitet-2191766
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.