Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Домашен арест за жената дилър на марихуана
Автор: Екип Varna24.bg 16:28 / 04.01.2011Коментари ()3477
© Varna24.bg
Варненският апелативен съд измени в по-лека мярката за неотклонение на Десислава Раднева, обвинена, че заедно с Величко Карбов - баща на 3 годишния й син държали повече от 9 килограма марихуана, за да я продават, а Карбов и затова, че я отглеждал в дворното си място. Апелативната инстанция измени определение на Варненския окръжен съд от миналата седмица и определи Десислава да търпи втората по тежест мярка за неотклонение домашен арест". В друго съдебно заседание въззивната инстанция отказа като неоснователна жалбата на защитата на Карбов против определение на окръжния съд, с което в последния ден на 2010 година беше потвърден ареста му.

Раднева и Карбов са в ареста от 1 ноември тази година, след като при полицейска акция в местността "Сотира", край Варна, органите на реда задържали 27 годишния Величко, който прекопавал канабиса. Тогава полицаите иззели доброволно предадените 21 стръка от дрогата, която била изсушавана в съседна изоставена къща. Последвали обиски в жилището, което обитавали 24 годишната Десислава и Величко. Така общото количество на марихуаната, отглеждана при семейния бизнес станало 9 392 грама. Законът определя това престъпление като тежко и наказуемо с "лишаване от свобода". 

"Моля да ми позволите да се грижа за детето си. То е малко и не разбира какво сме направили с баща му, но има нужда от майчина обич. "Това бяха последните думи пред съда на 24 годишната Десислава, която е с чисто съдебно минало, съдействала е за разкриване на обективната истина при разследването и е потвърдила зависимостта си към канабиса.

Въззивният съд споделя изводите на Варненския окръжен съд, че Десислава, както и Величко са автори на престъплението, за което са привлечени като обвиняеми. Домашният арест е гаранция, че Раднева няма да се отклони от наказателно преследване или да извърши друго престъпление, но ще може да полага грижи за детето си, заедно с родителите на Величко.
Младият мъж обаче ще остане в ареста, заради тежестта на престъплението, както и заради голямото количество марихуана, отглеждана, за да бъде продавана. Тези факти, водят и този съд до извода, че ако е на свобода Величко може да извърши друго престъпление или да се укрие.

Определенията на Варненския апелативен съд са окончателни.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Domashen-arest-za-zhenata-dilur-na-marihuana-219189
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.