Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Габо и Мари преминаха над 2000 км. на скейборд и колело, за да помогнат на красивата Цвети
Автор: Екип Varna24.bg 11:48 / 21.07.2024Коментари ()1660
Двама млади приключенци са тръгнали без багаж из Европа, за да върнат младо момиче към пълноценен начин на живот. Това са Габо и Мари. За 42 дни преминават повече от 2000 км, за да докажат че няма невъзможни неща.

Те се придвижват от най-северната до най-южната точка на Европа - на скейтборд и колело.

"Идеята се зароди от един скейтбордист от Щатите, който беше отишъл от източния бряг до западния бряг на скейтборд и си казах: "Ей, дали някой го е правил в Европа?“ Оказа се, че един човек се е опитал да го направи, но по друг маршрут – от Португалия до Турция, но за жалост си чупи рамото и не успява да продължи. Аз реших да пробвам от най-северната точка до най-южната, което си беше доста сериозно решение, особено при условията горе, там си беше екстремно“, разказва пред bTV Габриел Искрев.

Мотивацията им е 15-годишната Цвети, която през март тази година е диагностицирана с автоимунно заболяване на централната нервна система, която парализира долната част на тялото ѝ. За Цвети са нужни поне 4 месеца рехабилитация и над 200 000 лв.

"Направих проучване, отне ми около два-три месеца да се подготвя за това пътуване, да намеря средства, да намеря спонсори и направих акаунта, но нямах кауза. Сметнах че няма нужда да събирам пари за себе си и исках да намеря за някого в нужда - да дам. Свързах се с един журналист, а той ме свърза с Цвети - момиченцето с това автоимунно заболяване. Така реших каузата ми да е за нея“, споделя Габриел.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Gabo-i-Mari-preminaha-nad-2000-km-na-skeibord-i-kolelo-za-da-pomognat-na-krasivata-Cveti-2195089
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.