Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Задържаха опасен рецидивист във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 11:21 / 06.01.2011Коментари ()1673
© Varna24.bg
Благодарение на светкавичните и професионални действия на полицейски екипи на ОДМВР-Варна бе задържан опасен рецидивист. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Сигналът за инцидента е подаден към 01.00 часа тази нощ чрез паник бутон от варненски хотел. Минути преди това 60-годишна жена влязла в хотела с викове за помощ. Пред пристигналите полицаи тя обяснила, че се събудила от шум, който идвал от остъклената тераса на апартамента й. В тъмното различила мъжки силует, който разбивал поредното стъкло, за да нахлуе вътре. Изплашената жена веднага изхвърчала от дома си, като заключила само външната метална врата и потърсила помощ от служителите на близкото заведение.

Към мястото на инцидента веднага били насочени няколко полицейски екипа. Междувременно неканеният гост вече бил влязъл в дома и след като заключил вътрешната врата се барикадирал със столове и маси. Последвали няколко полицейски заповеди да се предаде, но той не се подчинил. Направил опит да се прехвърли през терасата в съседно жилище, а после по парапетите стигнал до покрива на сградата.

За да предотвратят опита му за бягство полицаите стреляли със стоп патрони и го уцелили в краката и гърба, но и това не спряло беглеца, който се укрил в тъмнината.

В резултат на предприетите заградителни действия минути по-късно мъжът обаче попаднал в полицейския капан. Оказало се, че това е старият познайник на органите на реда Й.Д. /36г./ и един от най-тежките спомени за стопанката на дома - през 2007 г. той я нападнал и блудствал с нея. За това си деяние е осъден на "Пробация".

Й.Д. е задържан в полицията след обстоен медицински преглед. Материалите по случая са докладвани на дежурен прокурор и срещу него е образувано досъдебно производство.

 



https://www.varna24.bg/novini/varna/Zadurzhaha-opasen-recidivist-vuv-Varna-219596
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.