Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Всякакви националности са посещавали oтрезвителя във Вaрна
Автор: Екип Varna24.bg 12:33 / 06.01.2011Коментари ()615
© Varna24.bg
Всякакви националности са посещавали варненския отрезвител. Това каза директорът на институцията инспектор Съби Банков. По негови думи най-често чужденци има през лятото, когато градът се пълни с туристи.

"Имали сме всякакви националности и руснаци, германци и скандинавци и каквито се сетите", коментира специалистът и посочи, че е имало и случаи, в които екипажите на самолети са отказвали да качат пияни туристи.

"Освен това сме имали чужденци от курортните комплекси и моряци, млади, възрастни и всякакви категории хора минават през нас", посочи директора на варненския изтрезвител.

По думите му освен чужденци е имало и случаи на приети спортни фенове. Така например преди две години около 12 фена на столичен футболен отбор попаднали в отрезвителя. Младежите, които още по време на придвижването от София до Варна, си направили яка почерпка с употреба на големи количества алкохол, следствие на което не били допуснати до стадиона, а отведени в отрезвителя.

Инспектор Съби Банков уточни, че в отрезвителя не се допускат малолетни и непълнолетни лица. В случай, че бъдат установени такива веднага се търсят близките, за да могат да им бъдат предадени. Оказва се, че не са рядкост и случаите на прието агресивни лица.

"Както вече казах при нас идват предимно хора, които са изпаднали в безпомощно състояние. Алкохолът знаете, че влияе по различен начин на различните хора. Някои са тихи, така кротки, други пък буйстват, проявяват агресивност в зависимост от това, какъв е човека. Т.е въздействието на алкохола се проявява различно при всеки един човек" подчерта Събев.

По отношение на това дали в отрезвителя са били приемани и известни лица директорът на отрезвителя във Варна заяви, че такива хора също са попадали. Той обаче отказа да ги назове по име, тъй като става въпрос за хора с по-високо обществено положение и ако се разчуе, че са били там това би навредило на тях, на авторитета и репутацията им.

"Защото инцидентни случаи, примерно човека паднал някъде на улицата следствие прекомерна употреба на алкохол и докато установим самоличността му, той пребивава при нас в рамките на 24 часа според закона, след което го освобождаваме, но както казах това не придобива гласност, защото хората независимо известни или не, имат чувство за чест и достойнство", каза в заключение инспектор Съби Банков.

Източник: Радио "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/varna/Vsyakakvi-nacionalnosti-sa-poseshtavali-otrezvitelya-vuv-Varna-219616
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.