Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
2 500 000 лв. влагат в инфраструктурата на село Кранево
Автор: Екип Varna24.bg 16:44 / 06.01.2011Коментари ()797
© Varna24.bg
2 500 000 лв. ще бъдат вложени в инфраструктурата на балчишкото село Кранево. Средствата идват по Оперативна програма "Развитие на селските райони", мярка 121. Това заяви кметът на селото Румен Николов.

По неговите думи, главната улица на селото "Черно море", която е дълга близо 1 километър, ще бъде модернизирана с нова канализация, асфалтова настилка, осветление и подменени тротоари. Ще бъде канализирана и улица "Дунав".

"Финансирането е одобрено, авансът е преведен по сметката, но тъй като едната от фирмите изпълнителки, които учасваха в търга обжалва, изчакваме срока, който е 22 януари. След тази дата подписваме договор и пристъпваме към работа", подчерта Николов. Той увери, че до началото на месец май ремонтът ще бъде напълно завършен и сезонът няма да бъде заплашен. По отношение на строежа на мидена ферма до Кранево, Румен Николов отбеляза, че няма информация за този проект защото документите са в Областна администрация - Добрич и той не е информиран за строежа. "Не познавам нито инвеститорите, не знам и от къде идват средствата. Терена, на който се изгажда мидената фирма е изключително държавна собственост и проекта няма нищо общо с община Балчик", подчерта Румен Николов. Строителството е започнало още през миналото лято, а на обекта работят двама заварчици от селото. Самата ферма се намира на територията на община Аксаково, обл. Варна, в землището на село Осеново.


https://www.varna24.bg/novini/varna/2-500-000-lv-vlagat-v-infrastrukturata-na-selo-Kranevo-219711
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.