Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Осъдиха двама за опит за кражба на алуминиев кран
Автор: Екип Varna24.bg 13:53 / 10.01.2011Коментари ()745
© Varna24.bg
По силата на постигнато в съдебна зала споразумение, Районният съд наложи ефективни наказания на двама мъже за опит за кражба на алуминиев кран от жп-вагон. 1 година и 6 месеца лишаване от свобода, което да бъде изтърпяно при първоначален строг режим в затвор - това е наказанието за 33-годишния Георги Колев. 

Съучастникът му - Пламен Ангелов на 46-години, бе осъден на 8 месеца затвор, търпян също при първоначален строг режим. На 16 ноември миналата година следобед от гариран на 11-ти коловоз вагон-цистерна на "БДЖ - Товарни превози" подсъдимите направили опит да отнемат алуминиев кран-вентил. 

С помощта на специални клещи двамата мъже развили придържащите болтове на крана към жп-цистерната, откачили го и го прибрали в предварително подготвена от тях текстилна чанта. В този момент трима железопътни служители, които извършвали проверка на влаковите композиции, забелязали действията им и ги подгонили. Мъжете хвърлили торбата с чуждото имущество, като малко по-късно били застигнати и задържани. Инкриминираната вещ е на стойност 245 лв.
Двамата съучастници имат предходна съдимост и страдат от наркотична зависимост. По отношение на 33-годишния Георги Колев престъплението е извършено и в условията на опасен рецидив. 

Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Osudiha-dvama-za-opit-za-krazhba-na-aluminiev-kran-220387
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.