Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Изявление на Варненската Митрополия по повод зачестилото насилие спрямо християни
Автор: Екип Varna24.bg 17:40 / 10.01.2011Коментари ()1124
С голяма духовна радост милиони християни по света преживяха Рождественските, Новогодишни и Богоявленски празници.

С тревога обаче отбелязваме, че в световен мащаб се засилва агресията и насилието срещу християни и техните храмове. Само през последните десетина дни атентата в Египет отне живота на десетки и още толкова ранени, хвърлената граната върху храм в Северен Кавказ, екстремиските лозунги в Израел са една илюстрация за нарастващата нетърпимост спрямо християнската вяра.

Човешкият живот е дар Божий и никой няма право да го отнема освен Твореца. "Вижте сега, (вижте,) че това съм Аз, Аз съм и няма Бог, освен Мене: Аз моря и съживявам...."(Второзаконие 32:39). Всяка религиозна кауза изискаваща убийство е извратена и в нея няма нищо Божествено и човешко. Християнството винаги проповядва любов, мир и радост.

Изказваме несъгласието си с тероризма, облечен в религиозна маска, преследването и ограничаването на християнската вяра под каквато и да е форма. Същевремено изразяваме нашата молитвена подкрепа за загиналите, ранените и техните близки при атентата в Египет.

Източник: Dnes Plus



https://www.varna24.bg/novini/varna/Izyavlenie-na-Varnenskata-Mitropoliya-po-povod-zachestiloto-nasilie-spryamo-hristiyani-220491
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.