Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Документи за кандидатстване в детските градини се теглят от общинския сайт
Автор: Екип Varna24.bg 16:17 / 11.01.2011Коментари ()2529
© Impact Press Group
След проведени срещи с родители, разглеждане на техни постъпили заявления и разговори с директори на общински детски заведения е извършена частична промяна в процедурата за прием на деца в общинските детски ясли, обединените детски заведения и градини, съобщи зам.-кметът Коста Базитов. Тя вече е утвърдена със заповед на кмета на общината днес. Новото е, че цялостната организация и провеждане на приема ще се извършва от директорите в сградата на съответното детско заведение. Там ще се подават заявленията, всички необходими документи и ще се извърши процедурата по приема. 

Запазва се въведеният от м.г. принцип на случайните числа за класиране на всяко дете. Във всяка градина ще се оповести и окончателният прием. Родителите ще имат възможност при подаване на заявлението да подредят последователно желанията си за 4 детски градини. Запазват се всички предимства, по които се приемат деца след представянето на необходимите документи, като е прибавено и ново. То е за деца в риск. За него се иска документ от Държавната агенция за закрила на детето, в който се посочва социалният и семеен статус на кандидата. От утре в електронния регистър в сайта на общината, дирекция "Образование", ще бъде публикуван пълната информация за начина на кандидатстване, предимствата, необходимите документи. Те ще могат да се изтеглят по електронен път от регистъра. В самостоятелните детски ясли в общината приемът се извършва по входящ номер. Записванията са целогодишни, както и подаването на молби за прием. Както в. «Черно море" писа, запазва се и срокът за прием на документи за детските градини - от 1 март до 10 май. Обработването на информацията ще бъде до 31 май, когато се очаква да бъде обявено и класирането. Въпреки определените дати и сега семействата могат да подават молби по електронен път или в близка до местоживеенето им детска градина.


Източник: в. "Черно море"


https://www.varna24.bg/novini/varna/Dokumenti-za-kandidatstvane-v-detskite-gradini-se-teglyat-ot-obshtinskiya-sait-220752
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.