Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Кметът Коцев даде отговор кога ще бъде възстановен светофарът на "Почивка"
Автор: Георги Кирилов 15:54 / 01.08.2024Коментари ()2571
©
Кметът на Варна, Благомир Коцев даде отговор кога ще бъде възстановена светофарната уредба на бул. "Княз Борис I" и ул. "Янаки Богданов", която предизвика бурната реакция на живущите в района. 

Днес, Коцев публикува публично становище по темата и обясни:

"Както беше планирано, временното спиране на светофара ще остане в сила до 20 август. Дотогава ще трае свързаната с трафика фаза от ремонта на ул. "Арх. Манол Йорданов". Ще използваме това време, за да се натрупат достатъчно данни за движението по булеварда чрез видеонаблюдение.

Чух аргументите на протестиращите граждани, които искат светофара да остане, за да се осигури безопасен ход и изход от квартала. Чух и аргументите на останалата част от гражданите, които подкрепят премахването на светофара. И двете страни имат легитимни аргументи.

Тази сутрин между 8:30 и 9:20 часа шофирах в трафика с експерти от Общината с личната си кола и снимах цялото преминаване в едната и другата посока, за да се поставя на мястото на хората, живеещи в района. Живущите там казват, че не са били своевременно информирани за спирането на светофара. Знаете, че този подход на администрацията вече се променя, защото аз държа на диалога с гражданите. Дал съм указания при подобни промени в организацията на движението да се пристъпва след широка информираност на хората.

Вече работим по намиране на устойчиво решение за облекчаване на трафика в тази пътна отсечка, защото изразът “така е от години" не може да бъде повече оправдание. Наредих на заместник-кмета по сигурността да свика още другата семдица комисия по безопасност на движението, за да се намери оптимално решение за трафика към курортите през лятото. Особено във връзка с текущите ремонти в тази част на града. Експертният анализ и заключението на комисията могат да дадат възможно най-разумното решение при спазване на всички закони и правила. Проблемите с трафика не са само в посока курортите и започваме решаването им на базата на статистика, експертиза и видеонаблюдение. За кръстовищата и светофарите тепърва има много да говорим. С диалог всичко се решава."

Припомняме, че два поредни дни хората излизат на протест. Те затвориха за кратко пътя Варна-Златни пясъци.



Още по темата: общо новини по темата: 209
19.09.2024 »
18.09.2024 »
18.09.2024 »
17.09.2024 »
16.09.2024 »
16.09.2024 »
предишна страница [ 1/35 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Kmetut-Kocev-dade-otgovor-koga-shte-bude-vuzstanoven-svetofarut-na-Pochivka-2211031
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.