Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Сезираха прокуратурата и съда заради строежа на новата библиотека във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 13:06 / 13.08.2024Коментари ()4228
©
Сезирахме Окръжна прокуратура и Административния съд във Варна заради строежа на бъдещата библиотека във Варна. Това съобщи днес на нарочна пресконференция председателят на фондация "Гея" Николай Танчев.

Причината е, че според него Община Варна е издала незаконно разрешение за строеж. Има несъответствия с точки в Закона за устройство на територията. Липсва ОВОС (Оценка на въздействието върху околната среда). Не е ясно и финансирането в бъдеще, и може да се получи нова дупка във Варна, по подобие на сегашната язва на бул. "Княз Борис I“.

В парцела, определен за нова библиотека, пък има 40 ценни дървета и много храсти, част от които дарени на Варна от чуждестранни делегации, поясни още Танчев.

Мястото, избрано за строежа, е нецелесъобразно, тъй като ще се погуби още една градинка в морския град, допълни той.

Предлагали сме и предлагаме други терени за нова библиотека, каза той и подчерта, че не е против такава сграда, а е против мястото й.

На това място тя ще стои гротескно – в ансамбъл със сгради от други архитектурни стилове, допълни Танчев. Нямаше и обществено обсъждане, каза още той на дадената от него пресконференция във Варна.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Seziraha-prokuraturata-i-suda-zaradi-stroezha-na-novata-biblioteka-vuv-Varna-2225590
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.