Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Нови инициативи ще обогатят културния живот във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 08:41 / 16.08.2024Коментари ()1396
©
По време на работна среща между представители на издателствата, членове на Асоциация "Българска книга“ и ръководството на Община Варна бе обсъдена възможността за дългосрочно партньорство в областта на културата и литературата, съобщиха от АБК.

Асоциация "Българска книга“ изразява своята огромна благодарност към ръководството на Община Варна за топлото посрещане и ясната заявка за партньорство от страна на кмета г-н Благомир Коцев и зам.-кмета по направление "Култура и духовно развитие“, "Образование и младежки дейности“ и "Спорт“ г-н Павел Попов.

В рамките на срещата се очертаха хоризонти за осъществяването на Фестивал на книгата във Варна, както и връчването на Литературна награда "Варна“. Бе обсъдено и сътрудничеството в реализирането на националните кампании на Асоциация "Българска книга“ - "Походът на книгите" и на Българската библиотечно-информационна асоциация - "Маратон на четенето“. От Община Варна заявиха готовност за реализиране на тези и други културни и образователни инициативи с цел развитие и подобряване на културния живот на морската столица.

За АБК е изключително важно да бъдат развивани възможностите за обогатяване на литературния живот, създаване на устойчиви събития, свързани с книги и литература в морската ни столица. Тези срещи с ръководството на града ни дават увереност, че ще се задълбочи ползотворното ни партньорство с Община Варна в името на варненци и гостите на града.

Дългогодишните контакти с гражданите на Варна са показателни за потенциала на този град да бъде не само морска, но и културна столица. Асоциация "Българска книга“ с радост ще се включи в този процес с опита и идеите, които има в областта на развитието на културата и книжовността.

Асоциация "Българска книга“ благодари за сърдечното посрещане и съвместната работа по време на "Алеята на книгата“ - Варна.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Novi-iniciativi-shte-obogatyat-kulturniya-zhivot-vuv-Varna-2228819
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.