Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Наложиха мярка "Задържане под стража" на рецидивист
Автор: Екип Varna24.bg 15:09 / 21.01.2011Коментари ()874
© Varna24.bg
Варненският районен съд наложи мярка за неотклонение "задържане под стража" на 22-годишния К.П., привлечен като обвиняем за извършена кражба. Предявеното обвинение срещу мъжа е за това, че на 17 януари т. год. проникнал чрез разбиване на входна варта в къща в с. Садово и отнел чужди движими вещи - предимно инструменти и техника, на обща стойност около 300 лв. Деянието е извършено при опасен рецидив, в съучастие с други две лица и чрез използване на МПС за придвижване. Предвиденото в закона наказание за подобно престъпление е лишаване от свобода от 3 до 15 години.

К.П. е многократно осъждан предимно за престъпления против собствеността, включително и като непълнолетен. Съдът прие, че от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение за авторство на деянието, както и че е налице реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление или да се укрие, поради което му наложи най-тежката мярка за процесуална принуда.

Мярката подлежи на обжалване в 3-дневен срок, като в случай на обжалване производството пред горната съдебна инстанция е насрочено за 26.01.2011 г. от 13 ч.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Nalozhiha-myarka-Zadurzhane-pod-strazha-na-recidivist-223613
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.