Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Пъпешът, продаден за 10 000 лева, се оказа не много вкусен
Автор: Екип Varna24.bg 15:51 / 23.08.2024Коментари ()1271
©
"Пъпешът пристигна, опитахме го, но не е нищо особено. Плод като плод - узрял. Не можеш и семките да вземеш, за да го посееш по-нататък, защото сортът е хибриден и резултатът няма да е същият. В случая идеалната форма и окраската го правят малко по-различен."

Това каза собственикът на най-скъпия пъпеш в България Георги Таров. Плодът е от японския сорт Юбари и е абсолютен деликатес в държавата от Далечния изток, където достига до рекордните 46 000 евро (89 968 лв.). Преди време пъпешът, който се отглежда в пловдивска оранжерия, беше пуснат на търг с начална цена 400 лв. 

Производителят Красимир Кунчев продаде плода за благотворителна кауза - средствата ще отидат за построяването на фонтан с ябълка - символ на плодородието на Тракийското поле. Хубавата инициатива подтиква Георги, който също е земеделец, да даде цели 10 000 лв. за сочния плод с деликатесна цена.

И бонбон да бяха обвили, пак щях да дам средствата, каза Таров

"С Краси сме приятели и много исках да му помогна. Парите бяха преведени веднага по сметката и ще послужат за построяването на бронзовата обвивка на ябълката. Самият пъпеш е нещо, което и за 100 долара можеш да си купиш. В случая цената му е толкова голяма, защото е облечен в кауза. Исках да участвам в инициативата, понеже е свързана пряко с това, с което се занимавам. Дори един бонбон да бяха обвили в станиол, пак щях да дам същата сума", заяви още Таров.

Земеделецът участва в редица благотворителни дейности и винаги е готов да отдели средства, за да помогне.

"Годишно даряваме около 100 000 лв. за такива инициативи. Спонсорираме празници, училища, помагаме за операциите на болни деца. Много са кампаниите, просто ситуацията с пъпеша много се раздуха", скромно завърши гордият собственик за "България Днес".


https://www.varna24.bg/novini/interesno/Pupeshut-prodaden-za-10-000-leva-se-okaza-ne-mnogo-vkusen-2237485
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.