Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
5 деца са изоставени от началото на годината във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 17:14 / 27.01.2011Коментари ()618
© Impact Press Group
5 деца са изоставени от началото на годината във Варна. Това съобщи Анна Конукова, директор на отдела за закрила на детето към Дирекция "Социално подпомагане" във Варна.

Сигнал за едно от децата е получен по-рано днес от "Родилно отделение". Случаят касае дете с увреждане чиито родители не са в състояние да го отглеждат в домашни условия. По информация на Анна Конукова, детето е с тежко увреждане и вероятно решението то да не бъде отглеждано от своята майка е взето още по време на бременността. Конукова подчерта, че не може да се говори винаги за изоставяне на децата, тъй като по-голямата част от децата се посещават от своите родители след настаняването им в специализирано заведение.

Специалистът посочи, че за цялата миналата година в отдела за закрила на детето са работили по 66 сигнала от които 13 случая са завършили положително и не се е стигнало до настаняване на децата в институции. Настанените деца в институции са 53 за 2010година. За сравнение през 2009 година те са 48, т.е. остава сравнително постоянна цифрата на сигналите получавани от родилно отделение. Средно месечно те са около 4 до 5. 90 % от случаите по които работи отделът за закрила на детето се отнасят за деца от ромски произход.

Източник: Радио "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/varna/5-deca-sa-izostaveni-ot-nachaloto-na-godinata-vuv-Varna-225268
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.