Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Експерт: Не се предвижда откриване на нови денонощни аптеки във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 11:04 / 02.02.2011Коментари ()1096
© Varna24.bg
Не се предвижда откриване на нови денонощни аптеки във Варна. Това каза Рада Пехливанова председател на Районната фармацевтична колегия в града. По думите й проблемът с денонощните аптеки не е от скоро, но той не може да бъде решен по ред причини.

Основната е, че според закона във всяка една аптека трябва да работи магистър фармацевт, което означава, че и вечер трябва да има такъв специалист, а това би струвало много на собствениците на аптеки. По думи на Пехливанова печалбата на аптеките работещи нощно време не е голяма, но пък несъмнено е в полза на хората. В момента във Варна има само три денонощни аптеки, които са разположени на центъра.

Проблемни си остават крайните квартали, които са и с най-много население. Така например в най-големия квартал на Варна "Владислав Варненчик" няма денонощна аптека, макар че до скоро е имало такава. "Разговаряла съм с колеги на тази тема, но за сега няма никакви категорични планове за разкриване на такъв обект", каза още Пехливанова и изрази надежда, че все пак в близко бъдеще града ще се сдобие с нови денонощни аптеки, тъй като Варна се разраства и това ще стане необходимост.

Източник: Радио "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/varna/Ekspert-Ne-se-predvizhda-otkrivane-na-novi-denonoshtni-apteki-vuv-Varna-226584
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.